Sverigedemokraterna skrotar urvattnat förväntansdokument - Sverigedemokraterna Malmö

Sverigedemokraterna skrotar urvattnat förväntansdokument

Nima Gholam Ali Pour

Sverigedemokraterna har tidigare uttryckt stöd för förväntansdokumentet. På dagens sammanträde föreslogs revideringar av förväntansdokumentet. Dessa förslag till revideringar var en konsekvens av kritik från bland annat Rädda Barnen och olika debattörer på vänsterkanten. Förslagen till revideringar lades fram i grundskolenämnden utan något samråd med Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna vill inte medverka till att bibehålla ett förväntansdokument som kan förändras hur som helst och när som helst utan att man från styret samråder med oss. De föreslagna revideringarna gör förväntansdokumentets syfte otydligt.

Kommunalrådet Sara Wettergren har misslyckats med att förklara syftet med förväntansdokumentet för många föräldrar. Sverigedemokraterna visar lyhördhet gentemot dessa föräldrar och omprövar sitt tidigare beslut.

Nima Gholam Ali Pour, gruppledare för Sverigedemokraterna i grundskolenämnden kommenterar:

Sverigedemokraterna vill se mer samverkan mellan hem och skola. Men här har vi ett kommunalt dokument som revideras varje gång någon avdankad politiker skriver en debattartikel. Kommunalrådet Sara Wettergren glömde att hon måste förankra förväntansdokumentet hos ledamöterna i nämnden och inte hos Rädda Barnen. Wettergren har även misslyckats med att förklara förväntansdokumentets syfte för föräldrarna.