Tid för reflektion del 2 | Sverigedemokraterna Malmö

Tid för reflektion del 2

Del 1..…….då var vi iväg efter en i sista stund av säpo omdirigerad fast god lunch till verksamhetsbesök nummer två av tre. Vi var på väg till Polisstation Rosengård på Von Lingens väg 130 b där ett litet uppbåd av pressfolk stod och lyssnade på en kille från ”Rättvisepartiet socialisterna”, rätt lugnt med andra ord och media sög åt sig.Kommunist och Expressen Men var var de andra ”protestanterna”, låg Rosengård för långt bort eller hittade dom inte dit?

Polisman Göran tog tryggt emot och hälsade oss välkomna. Vi gick igenom lokalerna och första anhalten för ett stopp var att stiga in i träningslokalen för att ta en titt på alla de maskiner där polismakten tränar upp både kondition och muskelmassa. Ytterligare tre polismän slöt upp och vi fick ta del av lite av varje och även under tiden ställa frågor. Vi hade ett gott samtal.

Vi tog bland annat intresserat emot information om ”orossamtal”, som betyder att polis tar i lag med yngre icke kriminella personer som befinner sig och umgås med kriminella. Polisen tillsammans med socialen tar ett snack med vederbörandes föräldrar om faran och olämpligheten med det kriminella umgänget. Dessa orossamtal har slagit mycket väl ut, det blir i många fall en väckarklocka. Denna information kändes väldigt glädjande.

Det är ett ”hårt tryck”på utredningsarbete och bedrägeriärenden är många och många av dessa brott utförs i Malmö. Önskemål framfördes om att straffskalan vid vissa brott måste ses över, låga straff kändes ibland som hån (för polisen och för oss) framförallt vid bedrägerimål. Sedan har vi det med ”headhunting”, duktiga utredare hamnar ofta hos något försäkringsbolag.

Problematiken vid sekretess och olika myndigheters olika grader av sekretess togs upp och att det ibland ställer till hinder och i förlängningen blir till ett problem både för en ung människa som behöver korrigeras och för brottsoffer. Det fanns goda resultat med arbetet som benämns med förkortningen  SSP och det var ännu en sak som var glädjande att höra.

Sedan har vi det med maskeringsförbud, vad gäller egentligen. Det finns en säkerhetsnivå som man aldrig får gå under och det talades om verksamhetsnivå där man benämnermaskeringsförbud? valrörelse som särskild händelse……..Om polisledning bedömer att det är oroligt då tar man beslut om maskeringsförbud.

Budgeten är ansträngd för polisstationerna och rotationen är stor bland medarbetarna då varken lön eller arbetstider i längden är särskilt tillfredsställande. Vi politiker fick ta del av en del konsekvenser som blir. Att vara på verksamhetsbesök för att ta del av verkligheten som blir av politiska beslut är absolut av största vikt och den politiska gruppen som från i morse och med detta besök utökats från fyra till sex personer fick mycket att ha med oss i vidare politiskt arbete för ett gott samhälle.

Vi tackade för ett gott besök och begav oss från ett lugnt men blåsigt Rosengård till verksamhetsbesök nummer tre av tre……..fortsättning följer.

Såklart tackade vi dagen efter för det trevliga besöket och det gjorde vi via mejl: ”Hej!

Vi vill med detta mejl sända ett stort tack för det intressanta och informativa verksamhetsbesöket som vi var på vid er station Polisstation Rosengård i går onsdag.
Det var glädjande att bli informerad om de preventiva ”orossamtal” och att dessa samtal gör skillnad till det bättre och så klart tar vi till oss av allt det andra som vi också blev informerade om.

Än en gång stort tack för igår.

Vänliga hälsningar”